Fordeler og ulemper ved refinansiering

Refinanisering

Knebles din privat økonomi av dyre smålån (også kalt forbrukslån) og kredittkortgjeld? Hvis du svarer ja på dette så er refinansiering av gjeld noe du absolutt burde vurdere. Det er ofte en smart idé å vurdere refinansiering når dine månedlige kostander hoper seg opp grunnet høye rentekostnader.

Refinansiering

Fordel med refinansiering av gjeld: Reduser dine månedlige kostnader

Innse det: Du har plass ti noen ekstra kroner i lommen på slutten av måneden. Når du refinansierer og samler dine lån til et refinansieringslån så sparer du mye penger. En annen måte å spare penger på er ved reforhandle forsikringer og kanskje se på muligheten for å bytte bank.

Fordel: Cash Out

Hvis du har en del av egenkapitalen i hjemmet ditt, kan du ta ut og bruke pengene slik du vil. Kanskje du ønsker å pumpe opp verdien i huset ditt med en manne-hule. Eller kanskje du har blitt gal av huset og ønsker et nytt toalettet. Du kan betale med kredittkort som har høy rente eller bruke pengene til hva du vil, inkludert å investere i en annen eiendom.

Ulempe: avsluttende kostnader

Ingenting i livet er gratis. Dette gjelder spesielt med den nye boliglån. Kostnadene involvert i en refinansiere kan være sammenlignbare med hva du har betalt for det opprinnelige lånet, avhengig av hvilken utlåner du går med. Det er avgrensning-avgift, tittel forsikring, rabatt poeng og opprinnelse avgifter. Kast i påmeldingavgiften, opptakavgift, kreditt-rapporten og flom sertifisering, pluss et par andre diverse avgifter og beløpet er betydelig. Selvfølgelig kan du alltid stille disse kostnadene i din refinansiere, så alt du må betale er den forhånd gebyr for søknaden. Men du må bo i hjemmet ditt lenge nok til å hente inn din refi avsluttende kostnader eller det kan ikke være verdt å gjøre. Du bør bli satt for minst to til tre år eller avsluttende kostnader vil suge opp eventuelle besparelser du har fra en lavere rente.

Ulempe ved refinansiering: Tapt verdi

Som for at mann hule, hvis du tar ut noen av egenkapital i ditt hjem for å bygge den, vil du eier mindre av ditt hjem, noe som kan være en stor avtale hvis du får under vann med lånet ditt. Det siste du ønsker å gjøre er maks ut lån til verdien av din bolig i en nedadgående eiendomsmarkedet. Du må øve litt tilbakeholdenhet med hensyn til egenkapitalen din, eller du kan være opp en bekk uten et hus i fremtiden. En annen potensiell nedtur er at med mindre du refinansiere til en kortere boliglån sikt, du egentlig satt lånet tilbake til utgangspunktet, som du ville være å se på 30 nye år med betalinger.