Nettapotek leverer reseptbelagte medisiner rett hjem

Farmasøyt Nettapotek

Vi som kunder har lenge hatt mulighet til å bestille varene våre fra ulike nettapotek. Vi kan fylle opp medisinskapet med plaster og bandasjer rett fra sofaen. Når man har bestilt ferieturen på nettet, kan man like etter klikke seg inn på nettapoteket og bestille solkremen og andre ting man trenger til turen. Det er rett og slett blitt enklere og mye mer tidsbesparende for oss i en hektisk hverdag.

Reseptbelagte medisiner

I tre år har vi hatt fullstendige komplette nettapotek i Norge. Høsten 2016 ble det også lovlig å selge reseptbelagte medisiner i nettapotekene. Frem til da var alle reseptbelagte legemidler kun solgt i fysiske apotek.

Reseptbelagte medisiner

Bestiller man medisinene på nett kan man få dem hjem på disse måtene:

  • Levert helt hjem til døren.
  • Man kan hente selv på apoteket, post i butikk eller på et postkontor.

Det vil derimot være enkelte typer legemidler man kanskje fremdeles må kjøpe og hente på et fysisk apotek. Trenger man medisiner som krever spesielle oppbevaringstiltak som kjøling, kan nettapotekene la være å selge disse. Man vil jo selvfølgelig få beskjed hvis man forsøker å bestille noe som nettapoteket ikke selger.

Sikkert og trygt

kjøpe medisinene sine på nettapoteket

Det er like trygt å kjøpe medisinene sine på nettapoteket som i et fysisk apotek. Man må legitimere seg som tidligere og man identifiserer seg med bank-ID. Nettapotekene skal også ha god informasjon og gi veiledning hvis man ikke har gjort dette før. E-resepten din blir tilgjengelig for deg når du bruker Bank-ID, og man kan fremdeles bestille medisiner til egne barn som er under 16 år.

Vær imidlertid klar over at man ikke har angrerett på legemidler kjøpt på nett. Kjøpsloven gjelder ikke for disse typer varer og man kan ikke sende reseptbelagte medisiner i retur.

Lovlig og nettapotek

For 10-15 år siden var det en del aktører som ikke drev lovlig salg av legemidler og medisiner på internett.

Lovlig og nettapotek

Interpol samarbeidet med mange europeiske land og fikk slått hardt ned på dette. I dag er det derfor et EU-regulativ og krav om at alle legitime nettapotek skal ha en logo. Dette er for at vi som kunder skal kunne identifisere et lovlig nettapotek.

Trykker man på logoen som skal være synlig på nettapoteket sin nettside, skal man komme til legemiddelverkets nettside. Her får man opp en liste med alle lovlige nettapotek og kan sånn sjekke det nettapoteket man tenker å bestille fra.

Kilder:
https://helsenorge.no/e-resept-og-mine-resepter/nettapotek