Kan du få din ønskefrisyre hos alle frisører?

Frisør i Bergen

Mange tror at man kan sette seg ned i hvilken som helst frisørstol å få akkurat den frisyren man ønsker, men ikke alle er like fornøyd når de forlater salongen. Det kan være stor forskjell mellom frisørsalonger, selv om man kan forvente en viss likhet innen frisør-kjeder. Det finnes mange lokale frisørsalonger, og hvordan man følger med i trender og i bransjen ellers, er avhengig av personen eller personene som driver salongen. Det kan variere hvor mye man har mulighet til å prøve seg frem med frisyrer man synes er spennende, og det varierer hvor mye man holder seg orientert. Selv om det er viktig for alle frisører å holde seg oppdatert på frisyrer og trender, så er det mange som ikke gjør den innsatsen de burde på dette området.

Forskjell på videreutdanningen hos forskjellige frisører

Videreutdanning er viktig, men det kan variere hva man har mulighet til å delta på. Hvor oppdatert man er innen en frisørsalong, kan derfor være avhengig av hvor mye man benytter seg av tilbud som finnes. Ved å arrangere bransjekvelder innen salongen, så hjelper dette ofte mange salonger med å holde seg informert om de nyeste trendene. Da kan man utveksle informasjon, og kanskje til og invitere frivillige som man kan prøve ut nye metoder på. Selv om man ikke kan sende frisører på kurs ved en hver mulighet, så kan dette være en mulighet for å holde seg oppdatert uten at det koster salongen for mye.

Firsør-kjeder har ofte et bra opplegg på videreutdanning

Den største frisørkjeden i Bergen (Ramsvik Frisør AS) har avtaler som gir deres ansatte mulighet til å delta på kurs innen forskjellige temaer, og de har ofte også muligheter for opplæring fra sine leverandører. På denne måten er det ofte muligheter for å holde seg orientert om trender og å kjenne til de nyeste frisyrene hvis man jobber i en større kjede. Men det betyr ikke at dette er eneste stedet hvor frisørene er oppdatert.

Nysgjerrighet og bransjekjennskap er viktig

Nysgjerrighet og bransjekjennskap er viktig for å holde seg oppdatert på de viktigste trendene innen frisyrer. Det er ikke sikkert man trenger altfor mye kursing hvis man er nysgjerrig av natur og forsøker å finne ut av nye frisyrer eller forsøker seg på kundene sine hvis man er sikker på at man får det til. Erfaring er beste måten å holde seg oppdatert på, selv om det er vanskelig å få erfaring uten å vite hva man skal få seg erfaring med. Men i dag er det mange muligheter hvis man er nysgjerrig. Som kunde så bør man prøve seg litt frem for å være sikker på å finne den frisøren som man ønsker å fortsette å benytte. Man bør prøve seg med enkle løsninger først, og heller utfordre frisøren når man er blitt kjent med dem og vet hva de kan få til. Det er også viktig at man har en frisør som sier fra hvis de er på tynt vann slik at man ikke risikerer å ende opp med en ødelagt frisyre.